made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

zondag 20 februari 2011

Farbenmix Feestjurk Feliz

 Voor het dochtertje van mijn vriendin heb ik deze Feliz gemaakt. Cathi is er helemaal blij mee en ik vindt 'm jou heel mooi staan hoor lieverd.

Heel veel plezier ermee en Roelie nog bedankt voor de mooie foto's!







Jammer genoeg kreeg ik de foto niet rechtsom ('k weet ook niet waarom niet) maar goed zo kan het ook!

Br.nd rokje op bestelling gemaakt

 Ik heb dit rokje op bestelling gemaakt voor dit mooie meisje ( die geen zin had om op de foto te gaan....hahaha). Ik heb 'm gemaakt van een muisgrijze fleece. Lekker warm in deze tijd

zondag 6 februari 2011

pimpdag!!

 Dit was een t-shirtje van Marith ( 9 jaar ) maar was te kort geworden. De print is de opstrijkapplicatie van de Zeeman> blijft heel mooi als je 'm maar niet in de droger stopt.....). Het shirtje zit verder nog heel goed ( is maat 146/152) maar pastte qua lengte niet meer. We hebben erg lange kinderen........ Dus in overleg met Marith een stuk van een zwart/wit pepitaruitje ertussen gezet met nog een leuk hangapplicatie eraan ( ooit eens van een spijkerbroek gehaald> wie wat bewaart heeft wat hé!). Het afgeknipte gedeelte van het roze shirt heb ik dubbel geslagen en wat slanker gelockd en onderaan weer aan het ruitje gezet zodat als ze 'm aan heeft het een beetje een balloneffect heeft. De jurk valt bij Marith precies op de knie.
Dit jurkje is van Nikki ( 4 jaar ) . Het is zo'n beetje haar lievelingsjurk maar hij was nu echt te kort geworden. Na woensdag een dagje met de meiden gewinkeld te hebben in Zwolle kwam ik allemaal spijkerjurkjes tegen met daaronder van een heel andere stof een balloneffect eronder gezet. Ik dacht......dat kan ik ook!! En nu kan ze 'm deze zomer ook nog mooi aan. Ik heb er nog wel wat sierlintjes aangezet in wit en de lintjes van de zaklijn eraf geknipt en bij het andere sierlint aangeknoopt zodat het niet te druk zou worden. Vindt 'm zelf erg geslaagd.

Het onderste gedeelte ( effen wit ) heeft een balloneffect maar is niet te zien op de foto.
 Gistermiddag had ik een oppimpdag. Ik heb alle shirtjes uit de kast getrokken bij de meiden en gekeken of ze die nog zouden passen aankomend zomer. Een aantal dus niet maar deze zagen er nog zo mooi uit dat ik ze ook niet weg kon gooien ...In de kast gedoken en gekeken bij de UWYH stapel ( een boekenkast vol.....). Daar vondt ik nog deze stofjes en daar heb ik deze twee shirtjes dus mee gepimpt. Ze zijn gelukkig ook allebeide goed gekeurd.....als je 9 jaar bent, heb je al best een eigen mening wat kleding betreft én dat mag ook ( vindt mama alleen maar leuk!!)




                       Dit shirtje is het shirtje van Nikki. Op de mouw
                       ter hoogte van het bloemetje zat een lelijke vlek
                       die ik er niet uit kreeg en onder de print voor ook.
                       Voor de rest was het shirtje nog als nieuw ( alleen
                        een beetje te kort vandaar dit leuke tussenstuk!)

kraamcadeautje gemaakt

 Ik heb een kraamcadeautje gemaakt van een berenkopje met een vierkant  donkerblauw linnen lapje met een rood/wit geruit biesje erom heen.

Ik heb gewoon een goedkoop berenknuffeltje gekocht bij de Action en daar het kopje afgeknipt. Toen heb ik de onderkant van het kopje goed vast gestikt ( met de hand ) aan het lapje. Was nog een hele klus om het goed vast te krijgen maar ik vindt 'm zelf erg leuk geworden.....nu hopen dat de ontvanger dit ook vindt!

zomerrokje uit de bizzkids van vorig jaar

Dit rokje heb ik gemaakt voor mijn beide meisjes. Dit rokje is het rokje van Marith. We waren gelijk verliefd op dit patroon en heb ook het geruite bloesje erbij gemaakt ( in een rood pepitaruitje > staat elders op deze blog met een ander rokje eronder ). De glitterdingetjes ( weet de naam niet meer ) zitten er allemaal opgenaaid met visdraad zodat je de draad niet ziet zitten. Was best veel werk maar het resultaat mag er zijn!!

Abacadabra


Genoeg patronen en ideeen in huis en tóch thuis  komen met een patroon én stof van het stoffenspektakell in Apeldoorn vorig jaar. Ik was gelijk helemaal verkocht van dit patroon en kón het niet laten hangen. Het was nog een hele zoektocht naar de juiste stofjes ( hé Lianne......maar wél Gezellig!!). 

Dit setje heb ik gemaakt voor mijn beide meisjes alleen voor Marith heb ik het vest nog niet klaar. Ik denk dat die voor deze winter ook niet meer klaar komt ( ben al helemaal in de zomerstoffen......én patronen ). Ik heb 'm geknipt liggen dus waarschijnlijk eind dit jaar een nieuw vest voor Marith. Vindt 'm namelijk wél heel erg leuk.




 Voor het vestje ben ik qua stof en sierband geslaagd bij Jan Sikkes in Zwolle. Hier was het tenminste een beetje betaalbaar.......op het stoffenspektakel was dit soort stof ( licht gehaakt/gebreid ) niet te vinden onder de 17,95 de meter en dat vondt ik voor 2 vestjes waarbij ik in totaal 2,50 m nodig was toch een beetje te gortig. Dan kan ik ze net zo goed in de winkel kopen. Ik vindt het persoonlijk ook een 'sport' om stofjes te scoren tegen een leuke betaalbare prijs!!

Leuk rokje met haltershirtje



Dit setje heb ik gemaakt voor Marith. Het waren haar Kerstkleren maar ik vergat er steeds een foto van te maken. Nikki heeft zo'n zelfde soort setje maar dan met een bolero. Ook zijn de stofjes bij Nikki net even anders ingedeeld dan die bij Marith > dit is een echt UWYH projectje en tot de laatste cm is het opgegaan ( gelijk 3 lappen minder> zo gaat het hard...
                                                                                  UWYH > Use What You Have

Sue en Blu setje

Ik heb gisteravond eerst een basissetje gemaakt van een donkerecru kleurige tricot van een legging ( Sue &Blu) en een bolero (Sue&Blu).
De jurk ( Sue&Blu 3902) is nog niet klaar maar ik dacht ik zet 'm alvast even op de foto zodat jullie kunnen zien waar het basissetje bij gaan horen straks

weer een paar memoborden

 Weer een paar memoborden gemaakt. De bovenste is een cadeautje met een bijpassend kussentje.

De middelste is het memobord voor mijn dochter Marith ( ze helemaal van het roze af en wilde toch echt limegroen ). Haar slaapkamer is nog wel helemaal in roze stijl maar als het aan haar ligt is hij morgen groen......

Het onderste memobord heb ik gemaakt voor een bestelling. De vraag was ( natuurtinten, bloemetjes, ruitjes en misschien een heel klein beetje lichtroze + een grote zak onderaan ).


Nikki met mijn laarzen aan

Sinds afgelopen woensdag heb ik een paar nieuwe laarzen. Deze zijn zo interessant dat Nikki er bijna elke dag wel op loopt te paraderen. Ze komen gewoon helemaal tot aan haar onderbroek.....ze is net Klein Duimpje zo met de zevenmijlslaarzen aan......