made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

vrijdag 11 maart 2011

Geknasterd patroon uit de bizzkids

Voor de kleindochter van een klant van mij ( ben kapster ) heb ik dit setje gemaakt. Het is een rechte broek met elastiek in de taille. De tuniek heb ik verlengd en ik heb twee splitten onderin de zijnaad geplaatst. De bovenlaag van de tuniek heb ik tot de taille gevoerd met de effen roze stof van de broek zodat hij niet doorschijnend is. Vanuit de zijnaad heb ik nog twee striklinten laten komen die op de rug gestrikt worden  ( zodat hij rond haar taille een beetje strakker komt te zitten > zie de onderste foto van de achterkant ). Ter hoogte van de borstwijdte heb ik nog een sierlintje gestikt met links vooraan nog een klein strikje die vast zit met een gebloemd roze knoopje .  De stof heeft deze mevrouw van haar zoon, die het uit Pakistan heeft meegenomen. Heel aparte stof waarvan je denkt dat het zo zal scheuren omdat het helemaal doorschijnend is maar het is ontzettend stevig ( heel verrassend...). Een erg leuk setje om te maken ( helemaal op maat van haar kleindochtertje ). Nu ligt er nog een Yola van Farbenmix geknipt klaar om een lekker zomerjurkje te maken van deze stof.

Farbenmix Mariluz ( zomerjas voor Nikki )


Deze jas is een patroon van Farbenmix Mariluz.  Ik had deze stof van 't zomer gekocht in Eindhoven ( eigenlijk voor een broek.......). Het is een rode babyrib met een bedrukte babyrib. Het is een erg leuk patroon om te maken ( moet alleen de effenrode knopen nog eraan maken en dan is hij helemaal klaar). Ik heb deze jas gemaakt voor onze jongste dochter ( nikki van 4 jaar oud ). Die heeft er al een paar keer mee rond geparadeert en als het aan haar ligt doet ze 'm morgen gelijk aan naar school, ze is er helemaal blij mee. Nu moet alleen het weer nog even mee werken!

Echt smockwerk ( wat een klus zeg...)

Het was een hele klus maar het resultaat mag er zijn ( al zeg ik het zelf.....ahum ). Eerst de hele lap moeten rijgen en toen elk plooitje apart met een klein handstikseltje vast zetten. Moet eerlijk zeggen dat het wel leuk werk is maar het is wel ontzettend tijdrovend. Ook dit smockwerk is voor de opleiding costumiere die ik volg. Dit smockwerk is bedoeld voor een kinderjurkje. Als die klaar is zal ik 'm laten zien.

Marith is STAPELGEK op kippenvleugeltjes

Zoals je wel kan zien is Marith echt Stápelgek op kippenvleugels. Je kan haar er écht 's nachts voor wakker maken. Haar mond is gewoon helemaal oranje geworden, zo lekker heeft ze zitten smullen!!

Gezellig een middagje naar het Dwingelderveld

Onze beide meisjes Marith ( 9 jaar ) en Nikki ( 4 jaar )lekker gek aan het doen in het bos van het Dwingelderveld in Ruinen. Het was zondag zulk lekker weer dus we hebben heerlijk genoten. Het is trouwens echt een aanrader om met kinderen naar het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld te gaan. Ze hebben er daar heel veel werk van gemaakt om de natuur ook voor kinderen interessant te houden.

Allereerste project Costumiere opleiding klaar

Dit is mijn allereerste zelf getekende project sinds ik in September begonnen ben met de opleiding tot Costumiere. Ben er eerlijk gezegd erg trots op dat hij zo goed gelukt is. Hij is ook helemaal geworden zoals ik hoopte dat hij zou worden.
Had het mezelf wel gelijk moeilijk gemaakt door de streepstof in de breedte te leggen zodat alles perfect door moet lopen ( helemaal als examenproject zoals deze dus is ).

De effenonderlaag is een ballonmodel en de overlaag is een enkele stof die alleen op het voorpand open valt. In de zijnaad zit een blinde rits.