made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

maandag 24 oktober 2011

Nepleren jasje

Afgelopen 'zomer' waren we een dagje te winkelen in Apeldoorn en daar liepen we in de Cool Cat tegen dit jasje aan. Aangezien de prijs mij niet aanstond heb ik een foto gemaakt met m'n mobiel en heb ik het jasje na gemaakt van zwart nepleer ( met rek) aan de hand van het jasje uit de Sue&Blu 2009. Ik heb de epauletten op de voorpanden en de epauletten op de schouders uit de losse hand geknipt en er zilveren knopen op gezet. Marith is er Súperblij mee en heeft 'm eigenlijk het liefste elke dag aan.......nou, dan is het pas eer van je werk ( want veel werk was dit wel hoor )
De stof wilde voor geen meter glijden onder het voetje van de naaimachine ( zelfs niet met papier eronder en het ondertransport aan!!). Maar goed, het is gelukt en daar gaat het tenslotte om. Ik had ook precies genoeg stof ( er waren alleen nog maar wat snippertjes over ) en was daar eerlijk gezegd wel blij mee, zodat ik niet nog eens een project van deze stof hoefde te doen!

memoborden voor kinderfeestjes


 Onze oudste dochter ( marith van bijna 10 > 14-11)
had een kinderfeestje en voor dit meisje heb ik het bovenste memobord gemaakt. Ze hield veel van rode ruitjes dus als ze mocht kiezen dan graag rode ruitjes ( nou , volgens mij is dat gelukt!). Ze was er in ieder geval heel blij mee.

Nu heeft Marith nog 3 kinderfeestjes in het vooruitzicht en deze 3 dames waren ook op het andere  kinderfeestje. De vraag aan Marith was dus ook gelijk of ze aan haar moeder wilde vragen of zij ook allemaal een memobord mochten krijgen.



 Ze hadden wel gelijk ook wat noten op hun zang hoor. De één wilde graag blauw/wit. De andere wilde graag blauw  en de derde wilde graag een paarse.

Ik hoop dat ze goed gekeurd worden aanstaande woensdag. Ben benieuwd!

En nog een Roos ballonjas 5006A


 Ik heb nog een roos ballonjas (5006a)  gemaakt. Dit keer voor mijn jongste dochtertje ( Nikki van bijna 5 > 27-12 ).

Ik heb deze jas gemaakt van een ijsblauwe wolachtige stof met ingeweven grote cremekleurige bloemen met als voering een cremekleurige fleece ( in de mouwen wel gewoon voeringstof gedaan en dan de laatste 15 centimeter weer fleece ) zodat als je de mouwen omslaat je gewoon de fleece ziet. Ook bij deze jas heb ik een bijpassende sjaal gemaakt. Ik heb cremeparelmoer knoopjes gebruikt in bloemvorm> is nog een beetje lastig met zelf open en dicht doen maar gelukkig worden de knoopsgaten al iets ruimer ( de wol rekt toch altijd wat uit hé, dus ik had de knoopsgaten niets te ruim gemaakt).
Al uit voorzorg zo gedaan zodat straks de jas ook nog goed sluit als het écht winter is/wordt!

Het toeval wil dat ik afgelopen week bij de Action ben geslaagd voor zo'n leuke beanie ( precies in de juiste cremekleur ). Staat zó schattig en het liefst  doet  Nikki nu al elke dag haar muts op , zo blij is ze er mee.

vrijdag 14 oktober 2011

Gastouders landbouwwerkweek

 Voor een middelbare school in Amersfoort mochten wij gastouders zijn voor 2 meiden uit Amersfoort ( en Leusden ).

Wij vonden het net zo spannend als Anne & Esmée maar het was in 1 woord Súpergeweldig!!
Twee leuke  meiden die heel graag wilden weten hoe het nou werkt op een boerderij en ook heel graag mee wilden werken.

Hieronder nog een paar foto's van een paar Fantastische dagen!!





Presentatie Nieuwe Haarmodelijn Najaar/Winter 2011/2012

 Ik had het geluk dat ik een prijs had gewonnen via het vakblad Style. Ik mocht samen met een collega achter de schermen kijken bij de presentatie van de haarmodelijn die twee keer per jaar gehouden wordt in het Orpheustheater in Apeldoorn.

Deze presentatie is altijd één groot feest maar nu hélemaal!!
Het was écht SúperLEUK om eens achter de schermen te mogen kijken en te zien wat daar allemaal voor werk verzet is en wordt.

Ook kregen we nog een warme maaltijd aangeboden ( die erg lekker was!!) en konden we 's avonds ook nog de show bijwonen op de eerste rij!!

Hierbij een aantal foto's van de show......ook waren Zinzi & Evert Jan ( van Hollands Got Talent ) er nog om hun show te doen die ze ook in de finale van HGT hebben laten zien. Echt Geweldig om dit live te zien!!





Roos 5006 Ballonjas maat 104

 Deze ballonjas heb ik gemaakt van een wolachtige stof met allemaal roze 'kriebels'. Als voering heb ik een knalroze fleece gebruikt en in de mouwen een knalroze voeringstof met fiberfill ertussen. Aan de onderkant van de mouwen heb ik zo'n 15 cm dezelfde fleece gebruikt zodat de omslag hetzelfde is als de kraag en de voering. Voor de zekerheid heb ik de binnenkant van de kraag ( die tegen de huid komt ) de fleece gedaan zodat het niet te veel kriebelt.....

Alleen de knopen moeten nog aan de jas ( grote effen knalroze knopen ).

Ik heb er ook nog een bijpassende sjaal bij gemaakt. Hieronder te zien. Aan de onderkant heb ik een klein stukje roze fleece eronderuit laten piepen.

Aan de achterkant heb ik bij de mouw en het taillebandje een reepje van de roze fleece er tussenuit laten komen zodat hij niet te 'saai' zou worden.....

Elodie voor Nikki

Elodie gemaakt voor Nikki ( 4 jaar ). De hartjesstof heb ik ook als voering gebruikt en aan de voeringstof heb ik een rimpelstrook gemaakt van ook de hartjesstof. Ik zal ook nog een foto van de  jurk maken op model en die nog plaatsen. Ik heb er namelijk ook nog een knalroze kort jasje bij gemaakt omdat ik het niet mooi vindt om een longsleeve onder een elodie te dragen maar dat is natuurlijk heel smaakgevoelig.

kraamtas & lodger voor THIJS!


 Voor ons nieuwe kleine neefje heb ik een kraamzak gemaakt. Mijn bedoeling was om het in een mand te stoppen maar daar pastten de kadootjes niet in ( had een beetje te grote kadootjes gemaakt > waaronder het paard van FM en een zwemtas voor de grote Zus en broer ). Mijn man kwam toen met een goed idee ( ja , je leest het goed> Erwin kwam met het idee!!) om een tas te maken en daar de kadootjes in te stoppen. Gelukkig had ik nog een flinke lap jeans liggen en een groene fleecedeken van de Ikea dus die zak was snel klaar. Ik heb de zak ook nog gevoerd zodat hij straks als speelgoedzak kan dienen.
 Tijdens het kraambezoek kwam ik op het idee om een lekkere warme omslagdoek te maken. Dat werd dus de lodger. Erg leuk om te maken!!Ook heb ik er nog zakjes opgenaaid waar de koordstoppers in kunnen.

De foto hier naast is de binnenkant met daarop een grote T van de buitenfleece.

Op de achterkant van de fleece heb ik nog een applicatie gemaakt van de binnenstof  ( zie foto hieronder ). De letters zijn precies als die van het geboortekaartje!

Indianenjurk voor het dorpsfeest


De voor én achterkant van de indianenjurk die ik als verrassing gemaakt heb voor de juf van Nikki van groep 1.

De juf vertelde dat ze de verkleedkleren kwijt was geraakt van het indianenthema ( thema voor de kleuters met het dorpsfeest in Oldemarkt ). Dus heb ik deze als verrassing in 1 ochtendje in elkaar gezet. De franje heb ik geknipt van nepleer dus hoefde ik ook niet af te werken ( lekker snel klaar dus ). Het logo heb ik snel opgezocht op internet en gewoon nagetekend. Gelukkig had ik nog rode vilt liggen en het 'kruis' is van dezelfde nepleer als de franje.

De juf vondt het heel erg leuk en Nikki was er helemaal trots op dat ze mama's jurk ook op school aan mocht !!

Dorpsfeest in Oldemarkt

 Dorpsfeest in Oldemarkt ( het dorp waar onze dochters op school zitten ). Marith zit nu net in groep 6 en wilde graag als paardrijmeisje naar het feest > ook gelijk heel handig want gelijk na het feest moest ze naar paardrijles ( had ze zelf bedacht!)
 Nikki zit in groep 1 en ze hadden voor de kleutertjes als thema Indianen. Natuurlijk wilde Nikki als indianenmeisje naar het feest dus heb ik snel een indianenjurk in elkaar gezet. Vindt 'm zelf erg geslaagd.

De juf van groep 1 was de verkleedkleren van de indianen kwijt dus deze jurk +een jongensoutfit zijn naar school 'verhuisd'. Ze waren er helemaal blij mee en Nikki helemaal trots dat ze mama's jurk aan mocht op school!
Aan het eind van het feest heb ik ze weer opgehaald. Helemaal blij waren ze én moe!!

onze nieuwe aanwinst> ANNA


Sinds een aantal weken hebben we een jong poesje in huis. De kinderen hebben het beestje Anna genoemd en het is een Schatje!

Ze eet ons de oren van het hoofd en groeit niet zo heel hard  ( het is nl een stoppelkatje ). Ik vindt het heel erg leuk dat ze wat kleiner blijft omdat het dan steeds lijkt of je een jonge kat in huis hebt.

dagje naar Greetsiel ( Duitsland)


Gezellig een dagje naar Greetsiel ( Duitsland ) geweest.

Een echte aanrader.. ( het ligt net over de grens bij Groningen en is een echt vissersdorpje ). We troffen het dat het zulk prachtig weer was, dus we hadden een echt vakantiegevoel ook al was het maar voor 1 dag.

Het rokje wat Nikki aan heeft heb ik zelf gemaakt n.a.v. een patroon uit de Knippie. Heb 'm gevoerd met een effen witte katoen zodat hij niet zo doorschijnend is en wat mooier valt.