made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

zondag 20 november 2011

Sinterklaasintocht 2011



De Sinterklaasintocht is best spannend hoor als je bijna 5 bent.

De spanning is echt van haar koppie af te lezen.....

En als Sinterklaas nog op een afstandje is hoor ik Nikki toch duidelijk zeggen dat ze de Sint straks ook een handje gaat geven maar als hij dan dichtbij staat is het toch veel te spannend.....
Gelukkig maakte  zwarte piet het met zijn pepernoten al snel weer goed. Ze had écht haar hele zak vól met pepernoten.......

Vanavond hebben we ook nog onze schoen gezet dus morgenvroeg wordt het hélemaal spannend. Er staat een bakje klaar met een appel , 2 suikerklontjes voor het paard en een flesje bier voor zwarte piet!! Papa heeft ergens gehoord dat zwarte piet dat heel graag lust.........

Mariluz van Farbenmix voor Marith


 Voor Marith ( 10 jaar ) heb ik vandaag de Mariluz afgemaakt. De bovenste foto is de voorkant , de middelste foto de achterkant en de onderste foto de binnenkant met binnenzak.

Ik heb het patroon aan de onderkant een beetje aangepast door in de voorpanden de plooien weg te laten en alleen in het  achterpand de plooi te maken. Ook heb ik een striklint toegevoegd die 'vast' blijft zitten door het kruis op de rug.

Als afwerking heb ik er een ballonuitvoering van gemaakt en de plooi op het achterpand dus naar binnen toe heb vast gezet. Ik kon de kleuren niet zo goed op de foto krijgen maar de binnenkant en dus ook de omslagen bij de mouwen, achterpandplooi en het kruis op de rug is van een donkerpaarse fleece. De buitenstof is over het algemeen zwart en in de cirkels zijn lichtgrijs,donkergrijs en een beetje donkerpaars verwerkt. Vindt 'm zelf erg stoer geworden zo en ook Marith is er helemaal blij mee.

Ik heb de jas gevoerd met een fleece en de mouwen met voeringstof en fiberfill zodat dat wat makkelijker 'glijdt' als je een warme trui of ietsdergelijks aan hebt. Omdat Marith in haar zomerjas ( ook een Mariluz) echt zakken miste heb ik er voor gekozen om dit keer een binnenzak te maken die sluit met een klep met klittenbandsluiting. Dan kan ze daar straks ook veilig haar fietssleutel in kwijt als ze op de fiets naar school gaat.

Nikki moe?? nee hoor


Op vrijdagavond heeft Marith altijd clubavond en mag Nikki even opblijven.

Op de vraag of onze kleine kabouter moe is, is steevast het antwoord: "nee, hoor , wil nog niet naar bed".

Toen ik even drinken ging halen en ongeveer 5 minuten later weer de kamer in kwam, lag ons lieve vrouwtje er zo bij.
Hoezo, niet moe?

Ik heb haar zo opgepakt en met kleren en al in bed gelegd omdat ik anders bang was dat ze wakker zou worden. Ze heeft het niet eens gemerkt en heeft heerlijk geslapen tot de volgende ochtend.

Marith alweer 10 jaar !!

Onze grote meid  alweer 10 jaar!! Wat gaat de tijd toch snel!! En wat heeft ze génoten!! Heerlijk om te zien!!


Marith heeft natuurlijk ook haar verjaardag gevierd op school. Samen met Juf Mieke en de mooie verjaardagshoed van school bovenop de stoel van juf staan is natuurlijk het leukste wat er is. Als dan ook nog de deur naar de gang en de nooddeur naar buiten open gaan om het gejuich overal goed te kunnen horen is het helemaal genieten geblazen!! Als ouders mogen wij er altijd bij zijn op school als er door je eigen kind getrakteerd wordt......erg leuk om te zien en om mee te maken!!

Haar verjaardagskleding  is de tuniek uit de Young Image van najaar 2011/2012





We hebben een geweldig leuke verjaardag gehad met de dag ervoor het kinderfeestje met als thema Het Huis Anubis ( Marith haar lievelingsprogramma op tv ).

Marith is heel erg verwend en heeft van ons een echte zilveren ring, fietstas, gevoerde winterlaarzen en een abonnement op de Penny ( het tijdschrift voor paardenliefhebsters ). Ook heeft ze nog een aanvulling gekregen op haar playmobilmanege waar ze veel mee speelt > vooral samen met Nikki.Verder is ze aan het sparen voor een eigen laptop.....ja, je leest het goed!

We hebben nu op onze overloop een hele paardenboerderij liggen van playmobil waar heel wat uurtjes worden door gebracht. 's Morgens krijg ik ze haast niet naar school omdat ze zo mooi aan het spelen zijn en dan niet naar school willen.

















En natuurlijk hoort er ook een echt verjaardagstaart bij. Marith heeft dit jaar gekozen voor een Huis Anubistaart ( hoe kan het ook anders met zo'n superfan).

vrijdag 18 november 2011

Sint Maarten 2011

Eén keer per jaar ga ik een avond op stap met de buurman......altijd héél Gezellig!!

Aangezien wij hier de eerstvolgende buren 500 meter verderop hebben wonen 'lopen' ( lees rijden ) wij onze Sint Maarten altijd met de auto.

Onze buren hebben 2 jongens en wij hebben 2 meisjes en dat zijn dan ook de enigste kinderen hier op de buurt. Gelukkig kunnen ze heel goed met elkaar op schieten en is het altijd héél gezellig met de Sint Maartentocht.

Het was ook dit jaar weer écht Sint Maarten weer. Koud !!! Maar dit jaar gelukkig droog !!!

Anna groeit als kool !!

 Wat een snoepie hé!! Het is zo'n schatje......


Haar lievelingsplekje 's avonds is lekker liggen op de bank ( zoals je ziet in de meest gekke houdingen...).

Vanavond lag ze opeens boven op de kachel maar dat lag zeker toch niet zo comfortabel want ze lag weer snel op de bank.

Totale verlenging met extensions ( Voor & Na )

 Vandaag heb ik een totale verlenging gezet bij een klant van mij door middel van Extensions. Ik heb 150 extensions gezet met een prachtig resultaat ( al zeg ik het zelf....).

Heb een aantal foto's gemaakt van hoe het was voor de tijd en...........

 ......hoe het was toen we halverwege waren. Even een close-up foto van de extensions op het achterhoofd.



En dit is dan het uiteindelijke resultaat. Ben er helemaal trots op dat het zo mooi geworden is en ook Wilma straalt helemaal!

Ik ben om 9.30 uur begonnen met inzetten en had de extensions erin om 12.30. Daarna nog gesneden en gestyld. Het was een hele klus maar heel erg leuk om te doen !!!