made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

donderdag 1 december 2011

Schoen gezet en Sinterklaassurprise



 Volgens papa moest er voor zwarte piet ook een flesje bier bij de schoen gezet worden vandaar het flesje bier achter Nikki op de eerste foto. De meisjes waren helemaal blij met hun kleine kadootjes, het zijn nl twee kleine babysleutelhangers die oplichten als ze tegen elkaar aankomen.

Bij Marith in de klas  ( ze zit in groep 6 ) hebben ze lootjes getrokken. Omdat Marith niet zo'n grote knutselaar is heb ik de surprise gemaakt voor haar. We hebben 'm wel samen bedacht en gezocht op internet voor ideeen. Toen we deze sneeuwberg tegen kwamen waren  we gelijk verkocht. De ijsberg heb ik gemaakt van pur en een paar dagen laten drogen.  Daarna heb ik er nog een huisje op gemaakt met een dak van mos en een sinterklaas op skies. Toen de pur  goed hard was heb ik er nog wat kunstsneeuw opgespoten. Ik hoop dat ze op school de pur open kunnen krijgen .......ze moeten zich er maar mee redden.......daarvoor heet het tenslotte een surprise hé!!

Poppenreiswiegje uit Knippie Poppenkleertjesboek


 Voor Nikki die derde kerstdag 5 jaar wordt heb ik voor haar verjaardag het poppenreiswiegje gemaakt uit het Knippie poppenkleertjesboek.

Wat ik nog leuker vindt is dat alle stofjes van de UWYH ( Use What You Have ) plank komen.

Vindt 'm zelf heel goed geslaagd maar het was wel een hele klus. In de hele zijrand zit koudschuim van 1 cm dik en 1.60 lang ( extra stevig schuim wat ook gebruikt wordt in motorkussens ). In de kap zitten dubbele baleinen > met dank aan Nele ( het  patroon geeft enkele baleinen aan maar dat vondt ik te slap).

 Het matrasje is schuim van 2 cm dik en 65 cm lang. Ik heb het matrasje 'bekleed' met witte katoen met rode stipjes ( hetzelfde als de binnenrand ). Ik kon het niet laten om er ook nog een bijpassend dekentje en lakentje bij te maken. Het dekentje bestaat uit 12 lapjes fleece van 12x12 en op alle witte lapjes heb ik ook nog wat geborduurd ( met de hand ) zodat het wat fleuriger zou zijn. De onderkant van de deken is helemaal effen wit en ik heb er nog een bandje omheen gezet zodat het wat mooier afgewerkt is.

Ik heb er ook nog een poppenslaapzakje bij gemaakt. Alles in dezelfde stijl als het reiswiegje.

Toen ik verder bladerde in het poppenkleertjesboek kwam ik ook nog dit knuffelpopje tegen voor de pop en ik kon het niet laten om deze ook nog even te maken.

Simpeler kan het haast niet want het is gewoon een rechthoekig lapje met fiberfill erin. In het kopje heb ik een extra bolletje fiberfill gedaan en dit stevig bij elkaar gebonden met een draad. Het mutsje is gewoon een driehoekig lapje in dezelfde wijdte als het kopje. Omdat het popje helemaal van fleece is gemaakt is het heel makkelijk om af te werken én erg leuk om te maken!!

poppenkleertjes

Voor dit mini popje met al heel lang veel te grote kleren heb ik maar eens een goed passend setje gemaakt. Er wordt met dit popje vrij veel gespeeld omdat, zodra je het speentje eruit haalt het popje heel hard begint te huilen. Een tijdje geleden waren we het speentje kwijt en bij de batterij konden we ook niet komen. Toen hebben we er van nood maar een sateprikker in gedrukt en gelukkig werkte dat goed, het zag er wel maf uit hoor!!


 Naar aanleiding van een poppenpatroon van Christel Dekkers heb ik dit poppenjurkje gemaakt.  Het is van allemaal restjes gemaakt en dat maakt het nog leuker hé.

Nikki zit hier met haar lievelingsknuffel ( Tjonkie ) en de pop. Ze kijkt een beetje vreemd uit haar oogjes zie ik nu opeens op de foto nu hij uitvergroot is maar ze was ook erg moe en heeft haar pyjama al aan om zo naar bed te gaan.

Ze moest en zou nog even met pop én Tjonkie op de foto!!

gymbroek voor Marith


Voor Marith ( net 10 geworden ) heb ik deze gymbroek gemaakt. Ik kon in de winkels echt niet voor haar slagen. Marith haar 'probleem' is , is dat ze in de taille maat 134 heeft en in de lengte maat 164 ( nou, vindt dan maar een beetje een goed passende broek....). Ten einde raad heb ik maar een lap donkergrijze joggingstof gekocht en wit elastiekband ( mevrouw wilde nl wel graag een 'adidas' broek...). Dus op beide zijbenen twee banen witte band gezet en voila.....een adidasgymbroek.  Het patroon komt uit de Knippie bijlage najaar 2011 en is broek 1 in maat 134. Ik heb 'm met ruim 25 centimeter moeten verlengen maar  hij zit als gegoten én Marith is er heel blij mee. En daar gaat het toch om hé!!