made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

vrijdag 27 januari 2012

Een shirt met muts voor Rein in maat 128


Voor ons neefje Rein ( grote broer van Thijs ) maakte ik dit shirt met muts. Op het voorpand heb ik van donkerblauwe effen tricot een grote R gezet. Het lijkt net of er een donkerblauw shirt met lange mouw onder zit maar dit zit gewoon blind vast aan de korte mouw. Dit had ik nog nooit zo gedaan en vindt 'm zelf erg stoer geworden zo.

Nu hebben de beide broers allebeide hetzelfde setje ( qua stof )  alleen  het patroon nét even anders waardoor het toch niet hélemaal hetzelfde is geworden.

Stoere broek voor Rein in maat 128

 Voor ons neefje Rein ( grote broer van Thijs ) heb ik deze stoere broek gemaakt. Het was een hele klus maar ik wilde er veel stoere zakken op maken.

Hij is wel een beetje op de groei gemaakt maar beter te lang dan te kort hé.....





Op de onderpijp ( zijnaad ) zit een rits op de kop zodat je de pijp aan de onderkant smaller kan maken. Vondt het er ook gelijk stoerder door worden zo.





<>
Op de kontzakken heb ik voor het eerst jeansstuds ingeslagen. Wist niet dat dat zo simpel was om te doen en vindt het gelijk meer áf !!


Shirtje voor Thijs in maat 74


Bij het broekje heb ik ook nog een bijpassend shirtje gemaakt met muts en klein ritsje middenvoor. Op de mouwen zitten voor de sier ( op ellebooghoogte ) rondjes in effen donkerblauw. De zak ( nep) voorop is ook donkerblauw zodat het mooi afsteekt bij de rest.

Vindt het zelf een erg leuk setje geworden zo.

Het middenblauw in het shirtje is dezelfde kleur als het broekje maar kreeg ik niet goed op de foto.

Stoere broek voor Thijs in maat 68


Voor ons kleine neefje Thijs heb ik dit broekje gemaakt. Ik vindt 'm zelf érg stoer geworden.

Ik heb het broekje gemaakt van een aquablauwe soepele stretchjeans.

De bovenste foto is de voorkant van het broekje en de onderste foto de achterkant.

Adventsproject 2011 Farbenmix


Op de site van Farbenmix.de hebben ze in de maand December een adventsproject gehad. Na lang twijfelen heb ik toch besloten om mee te doen en achteraf gezien ben ik er erg blij om.

Het was bekend dat het prject een tas zou worden maar meer ook niet. Elke dag een opdracht die zo'n 15 minuten in beslag nam. En op dag 24 zou de tas dan klaar zijn. In verband met de drukte die ik altijd heb ik de week voor kerst is het mij niet gelukt om 'm op 24 december klaar te krijgen maar de week tussen kerst en oud en nieuw was ik vrij en heb ik 'm afgemaakt. Vindt 'm zelf erg leuk geworden!!