made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

maandag 30 juli 2012

Badkamer is eindelijk in gebruik genomen!!!

Vanavond hebben onze meisjes voor het eerst gebruik gemaakt van het nieuwe bad in onze nieuwe badkamer. Wat een LOL !!! Erwin kon ze zelfs horen schaterlachen in de voorkamer en daar zitten toch echt 5 deuren tussen die allemaal dicht waren!! Zoals de foto's laten zien hebben ze écht génoten en ik ook natuurlijk!! Na ruim drie kwartier plonsen en spetteren vertelde ik ze dat het toch echt tijd werd om haren te wassen en de pyjama's aan te doen. Het antwoord van hun allebeide was hierop: 'aaah, nú al?? '. Hoe bedoel je nú al....na ruim 3 kwartier. Wat zijn we Blij met onze badkamer....hier gaan we heel wat uurtjes in door brengen!!!

Noodmelkstal is opgehaald!! Gelukkig!!

Erwin heeft vanmiddag bijna de vlag buiten gehangen. Zo BLIJ was hij dat de noodmelkstal opgehaald werd. Gelukkig nu nooit meer in dat vreselijke ding te hoeven melken is echt een pak van zijn hart. Er is onderhand ook al een poging gedaan tot het opruimen van ( zoals ik het noem...oud ijzer ) hier voor de stal. Deze bende is namelijk vanuit huis goed te zien en is voor mij echt een doorn in het oog. Maar goed....ook hiervoor geldt weer....Het moet eerst minder worden voor het beter wordt.

zondag 29 juli 2012

Bedankjes voor de juffen en meesters

Voor de juffen en meesters van onze beide dochters maakte ik deze notitieblokhoesjes. Erg leuk om te doen. De binnenkant heb ik een beetje verstevigd door met lijmspray foam aan de binnenkant vast te maken. Zo blijft het toch mooi soepel én is het net wat steviger. De juffen en meesters waren blij verrast met deze kadootjes. Op de onderste foto kan je zien hoe de binnenkant eruit ziet. Deze binnenkant heeft als buitenkant de donkerblauw met witte stip en wit met d.blauw en rode sluiting.

Ipad hoes en GPS hoesje

Voor een Ipad van kennissen maakte ik deze hoes n.a.v. het patroon van Farbenmix ( allespad ). Voor diegene die dit ook van plan is, is het verstandig om even voor de zekerheid de Ipad na te meten. De hoes die ik gemaakt heb is namelijk veel te breed voor de Ipad waardoor hij er zelfs in de breedte in past ( is natuurlijk niet de bedoeling ). Dus nog even de schaar erin en van de bovenkant 8 cm afhalen. Het hoesje voor de GPS pastte precies. Leuk om even zulke kleine projectjes tussen door te kunnen doen.

En nu is het eindelijk ZOMER!!

Lang wachten wordt beloond zeggen ze wel eens. Maar na zoveel regen genieten we nu volop van het prachtige weer. Gelijk maar even met het fototoestel naar buiten om de buitenboel op de gevoelige plaat vast te leggen. Nu ligt ons huis er dus zó bij met rechts naast het huis de uitbouw van de nieuwe melkstal én de bixsilo een heel eind naar achteren verplaatst ( scheelt een hoop stofrommel bij huis als hij gevuld moet worden en als er kruiwagens gevuld moeten worden ). Ben er eerlijk gezegd wel blij mee dat hij nu zo ver naar achteren staat. Nu staat de nieuwe vacuumpomp in het zicht vanuit de woonkamer maar dat gaan we nog allemaal netjes aftimmeren ( heeft er misschien iemand tijd te koop?? want de 24 uur in een dag gaat hier razend snel voorbij. Maar ja, bij wie niet hé.... Onze lieve Friese Stabij met de naam Kwispel kauwt voor de zoveelste keer wéér een bal kapot....gelukkig zit er hier een action in de buurt dus een nieuwe bal is snel gekocht. Er is nu wel een kleine regel voor de kinderen, als ze willen spelen met de grote ballen moet Kwispel in de bench, want zo blijf ik aan de gang natuurlijk.

Eindelijk KLAAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De nieuwe melkstal is EINDELIJK KLAAR!!!!!!!!!Op 26 juli heeft Erwin er voor het eerst in gemolken. Al met al viel het eigenlijk best wel mee en ging het ook wel goed.

Oude melktank is opgehaald en de nieuwe gebracht

Ik was nog net op tijd om een foto te kunnen maken van de 'oude' melktank die al vast gebonden stond op de vrachtwagen. Op de tweede foto is te zien hoe vól het tanklokaal stond met de 'oude' melktank en op de laatste foto hoe vol hij nu staat met de nieuwe tank. In de nieuwe tank ( die een stuk breder is ) past 2000 liter meer melk.