made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

zondag 6 februari 2011

pimpdag!!

 Dit was een t-shirtje van Marith ( 9 jaar ) maar was te kort geworden. De print is de opstrijkapplicatie van de Zeeman> blijft heel mooi als je 'm maar niet in de droger stopt.....). Het shirtje zit verder nog heel goed ( is maat 146/152) maar pastte qua lengte niet meer. We hebben erg lange kinderen........ Dus in overleg met Marith een stuk van een zwart/wit pepitaruitje ertussen gezet met nog een leuk hangapplicatie eraan ( ooit eens van een spijkerbroek gehaald> wie wat bewaart heeft wat hé!). Het afgeknipte gedeelte van het roze shirt heb ik dubbel geslagen en wat slanker gelockd en onderaan weer aan het ruitje gezet zodat als ze 'm aan heeft het een beetje een balloneffect heeft. De jurk valt bij Marith precies op de knie.
Dit jurkje is van Nikki ( 4 jaar ) . Het is zo'n beetje haar lievelingsjurk maar hij was nu echt te kort geworden. Na woensdag een dagje met de meiden gewinkeld te hebben in Zwolle kwam ik allemaal spijkerjurkjes tegen met daaronder van een heel andere stof een balloneffect eronder gezet. Ik dacht......dat kan ik ook!! En nu kan ze 'm deze zomer ook nog mooi aan. Ik heb er nog wel wat sierlintjes aangezet in wit en de lintjes van de zaklijn eraf geknipt en bij het andere sierlint aangeknoopt zodat het niet te druk zou worden. Vindt 'm zelf erg geslaagd.

Het onderste gedeelte ( effen wit ) heeft een balloneffect maar is niet te zien op de foto.

1 opmerking:

  1. Kijk dat is nog eens super, een ideetje op doen in de stad en dat thuis gelijk uitvoeren, zeker bij een lievelingskledingstuk!! Het shirt is een superleuk jurkje geworden.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen