made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

vrijdag 1 juni 2012

Strandtas voor Mappa Mondo huis Wezep

Zoals velen misschien wel weten zet ik mij in voor de Stichting Creapower en dan wel voor de Mappa Mondo huizen in Wezep, Rijswijk en Waalre. Deze huizen draaien volledig op vrijwilligers en bieden 24 uurs zorg aan ernstig zieke kinderen van 0 tot 18 jaar. De Mappa Mondo huizen zijn een onderdeel van het Rode Kruis en bestaan volledig door middel van giften. Ik ga ( samen met nog zo'n 15 dames ) mij op zaterdag 16 juni inzetten om voor de Mappa Mondo huizen verschillende dingen te naaien. Het huis in Wezep heeft vooral behoefte aan grote picknickkleden, kussens voor in de fietskar/bolderkar, en knuffels. Een paar weken geleden ben ik op bezoek geweest in het huis in Wezep en ben ik echt geschrokken van het minimalisme qua aankleding van het huis. Hier ga ik mij dus heel erg voor inzetten en heb er al ongelooflijk veel zin in om straks lachende gezichtjes te zien van de kinderen en de begeleiders als we de spullen mogen brengen. Wat mijzelf betreft heb ik het eerste al klaar en dat is dus een mooie grote strandtas waar dus straks de grote picknickkleden etc in meegenomen kunnen worden. De buitenkant heb ik gemaakt van een stevige katoen en de binnenkant heb ik gemaakt van een tafelzeil zodat het makkelijk afneembaar is. Vindt 'm zelf heel erg leuk geworden en ik hoop dat ze er blij mee zullen zijn.

7 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk, we gaan ze verrassen met een hele mooie uitgebreide picknickset!! Kleed, tas, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,
  Wat een super leuke tas! Voor een heel goed doel. Mag ik misschien vragen welk patroon je gebruikt hebt? Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Diana, ik heb het patroon uit de Knip Juli 2011. Vindt 't zelf ook een erg leuk patroon en hij was eigenlijk heel snel klaar.

   Verwijderen
 3. Wat een mooi doel heb je! En wat is de tas prachtig geworden.
  Daar zullen ze zéker blij mee zijn.

  Ik heb vorig jaar samen met Kirsten zo'n tas gemaakt, die van haar was dan een stukje kleiner, maar je kan er een berg strandlakens in kwijt (ik had hem voor de vakantie gemaakt), dus picknickkleden gaan daar gemakkelijk in!

  Heel veel succes samen met de andere dames om veel moois te maken voor de kinderen en hun begeleiders!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Essie, heb je zin om ook stukje over deze mooie tas/bijdrage te plaatsen op het CreaPower forum?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jos, Is goed hoor ik doe het zo gelijk even.

   Verwijderen
 5. Ik vind het een schitterende tas!

  Groetjes
  Miriam (van CreaPower forum)

  BeantwoordenVerwijderen