made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

zondag 29 april 2012

Kunstwerk van Nikki

Mag ik u voorstellen: "Nikki en Dé Ploeger!!". Nikki heeft gisteravond heel geconcentreerd gewerkt aan dit prachtige kunstwerk en natuurlijk moest hij vanmorgen op de foto en op mama's website gezet worden zodat iedereen 'm kan zien. Ze is er apetrots op!!

Badkamer

Onze nieuwe badkamer vordert gestaag. De vloerverwarming ligt erin en de leidingen zijn ook allemaal aangebracht. Gelukkig is het nu zover dat de meeste stofbende voorbij is. Aanstaande dinsdag wordt de afwerkvloer gestort en als die uitgehard is kan er begonnen worden met tegelen. De laatste foto is genomen vanuit de keuken en laat mijn nieuwe gangkast zien. Zoals je ziet staat daar precies een dikke paal dus met die ruimte konden we toch net niks. Een extra kast is hier geen overbodige luxe en in de kast wordt dan straks ook de vloerverwarmingsunit weggewerkt.

Tuniek/Blouse voor Nikki

Voor Nikki maakte ik deze Tuniek/Blouse. Het patroon komt uit de Knippie juni/juli 2011 en is nummer 11a. Ik heb het patroon een klein beetje aangepast. Ik heb 'm wat korter gemaakt en heb het elastiek in de taille wat wijder gelaten waardoor hij niet zo optrekt. Ik heb ook maar 1 rij elastiek erin gestikt in plaats van 5. Voor de rest heb ik het patroon wel aangehouden. Vindt 'm erg leuk geworden. Op het rechteronderpand heb ik nog een applicatie gestreken.

Vest voor Erwin

Na lang aandringen van Erwin heb ik eindelijk ook eens wat voor hem gemaakt. Het patroon is de Fehrmann van Farbenmix en ik vindt 'm erg mooi geworden. Ik heb het vest helemaal gevoerd met een zwarte voering en heb het afgewerkt met zwarte boordstof. De applicatie heb ik zelf bedacht en gemaakt van witte fleece met donkere jeans.

Schoolvoetbaltoernooi

Marith had vorige week haar schoolvoetbaltoernooi. Dit jaar wilde ze zelf ook graag mee doen. We hebben helemaal niets met voetbal maar Marith vondt het prachtig. Ze hebben van de 5 wedstrijden maar 1 gewonnen maar dat mocht de pret niet drukken. Ze wil volgend jaar zeker weten weer mee doen.

Noodmelkstal

In verband met de aanstaande verbouwing van onze melkstal is er vorige week een noodmelkstal gebracht. Zoals het nu lijkt gaan ze 7 mei beginnen met de verbouwing. Aankomende week komen ze de noodmelkstal installeren. We zullen wel zien hoe het gaat ......

Dagje Dolfinarium

We zijn met z'n viertjes een dagje naar het Dolfinarium in Harderwijk geweest.Prachtig om die dolfijnen weer eens te zien en er waren een heleboel dolfijntjes geboren ( waren niet zo klein meer maar toch heel schattig om te zien ). Jammer genoeg was het ijskoud en stond er een hele koude wind. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Zomerjurkje voor Nikki

Voor Nikki heb ik dit zomerjurkje gemaakt > nu het mooie weer nog!! Het patroon komt uit de Bizzkids zomer 2011 nummer 3039. Ik heb het patroontje een beetje aangepast door er twee rimpelstroken aan te zetten en in het achterpand elastiek te verwerken zodat het mooier aansluit. In de onderkant van het middenpand heb ik wat plooitjes genaaid zodat hij daar wat smaller valt. Aan de onderkant van het middenpand heb ik een sierbandje genaaid en heb er ook nog een veloursapplicatie op gestreken. Nikki is er helemaal blij mee maar wilde 'm vanmorgen niet aan want 'die nieuwe jurk is veel te koud mama!'.

zaterdag 14 april 2012

Bandito voor Marith


Voor Marith maakte ik deze Bandito van Farbenmix.

Ik heb het vest gemaakt van een tricot met print en een effen zwarte tricot aan de binnenkant.
Een lekker warm gevoerd vest met muts.

Marith vindt 'm súperstoer en is er heel blij mee.

Het achterpand heb ik nog versierd met een applicatie ( het woord Girl met daaraan vast een ketting ).

Bandito voor Nikki


Voor Nikki heb ik dit lekkere warme vest gemaakt. Lekker makkelijk voor mee op vakantie straks......

Ik heb het vest helemaal gevoerd en versierd met verschillende applicaties.

Als patroon heb ik de Bandito van Farbenmix gebruikt

Silo verplaatst

 Onze trouwe silo moest verplaatst worden in verband met de aanstaande verbouwing van de melkstal.

Aangezien ik moest werken heeft Erwin van elke stap foto's lopen schieten.

Ik vindt het nogal een hele onderneming om zo'n groot ding te verplaatsen maar zoals je ziet stelt het ( mits je het juiste materieel hebt )niet zoveel voor.

Binnen een half uurtje was hij van de oude plek af en stond hij al  klaar op z'n nieuwe stekkie.




Het nieuwe onderkomen van de silo

maandag 9 april 2012

Chinobroek voor Nikki


 Voor Nikki maakte ik deze Chinobroek uit de Knippie.

Heb al eens eerder paspelzakken gemaakt maar dan in een stevige stof op een proeflapje. Dus nog nooit in een geknipte broek ( waar ik ook geen extra stof meer van had mocht het mis gaan.......). Toch maar de uitdaging aangegaan en het onvermijdelijke gebeurde natuurlijk. De zijkanten had ik net té ver ingeknipt waardoor ik dat niet niet netjes genoeg kreeg. Zoals op de onderste foto te zien is heb ik dit zo opgelost. Het lijkt net of het zo hoort en valt gelukkig helemaal niet op dat het verkeerd is gegaan.

Roodkapje rokje voor Nikki


Voor Nikki maakte ik dit roodkapje rokje. Toen ik het stofje zag was ik op slag verliefd.

Het rokje heb ik gemaakt n.a.v. een patroon uit de Young Image Winter 2011.

Het rokje bestaat uit 3 lagen waarvan ik de bovenste laag heb afgewerkt met een brede satijnband. De middelste laag heeft een rimpelstrook met een zoom en de onderste laag heeft een rolzoom.

Op deze foto kan je goed zien hoe blij Nikki is met haar nieuwe rokje!!

Twee rokjes ( maat 128 en maat 164 )

Voor Marith en Nikki maakte ik deze rokjes.

De rood/grijs/zwarte is voor Nikki.
Het voorpand bestaat uit drie delen met daaraan aan de onderkant weer een dubbelgevouwen strook. Door de streepjes in de stof een leuk effect.

Heel simpel en snel klaar en toch een ander rokje. Het achterpand bestaat wel gewoon uit 1 deel.

Het patroon komt uit de Young Image 2011

Prinses Belle jurk voor Nikki


Voor mijn dochtertje Nikki ( 5 jaar ) maakte ik deze prinses Belle jurk. Het was een hele klus maar het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf......ahum......

Nikki vindt  'm ook Prachtig en kan haast niet wachten tot ze 'm aan mag hebben naar school. Over twee weken vieren ze op school weer meester en juffendag en mogen de kinderen altijd verkleed op school komen en dan hun kleding showen op de 'catwalk'.