made by essie

made by essie
Onze meiden en ikke

zondag 6 mei 2012

Abacadabra 106

Voor Nikki heb ik deze zomerjurk gemaakt. Het patroon is ABC 106. De bovenste foto is de voorkant. Ik heb maat 128 gebruikt en heb 'm een heel stuk smaller moeten maken in de taille. Volgende keer kan ik wel 116 gebruiken en dan de lengte van 128, want deze jurk gaat er zeker weten nog een keer komen. Wat een leuk model om te maken!! Voor de rits ( die helemaal loopt vanaf de bovenrand voorpand tot aan de onderkant ballongedeelte ) heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van een rits op rol. Vondt het eerst eerlijk gezegd best wel eng maar het was heel gemakkelijk met de fotobeschrijving op kleurenmix.nl Die rits op rol gaat er zeker weten in meerdere kleuren komen, echt aan te raden!!

5 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi! Ik heb hier zowel het patroon als het stofje liggen. Misschien maak ik hem gewoon van je na, als je het niet erg vindt! Ik vind hem nl. héél mooi!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sabine, ik vindt het geen enkel probleem als je 'm na maakt hoor!!! Ik hoop dat je net zoveel plezier hebt aan het maken ervan als ik. Succes. Groetjes van Esther

   Verwijderen
 2. Wat een fleurige jurk en rok. Mooi gemaakt.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk! Het patroon heb ik ook als een gemaakt en valt inderdaad erg breed. De stof heb ik ook net gekocht op het stoffenspektakel in Veenendaal. Maar niet genoeg voor een ballonjurk. De combinatie stof/patroon vind ik erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gera, Misschien is het een idee om de patroondelen te leggen op de stof die je gehaald hebt. Ik heb de voeringrok uit een effen witte katoen gehaald en heb nu ruim een meter stof over dan de stofhoeveelheid die aangegeven staat op het patroon. Dus als jij ook de voeringrok uit een ander stofje kan halen ( zie je toch niet) past hij er misschien wel uit.

   Verwijderen